Einar Eriksen med «Lovisaprisen» 

Hele Sagenes Einar

Tekst og foto: Ronja Vinneng

For 17 år siden fulgte en spent far med på sønnens første Sagene-trening. Slik startet eventyret i idrettsklubben for styreleder og ildsjel Einar Eriksen (60).

Nå er han hele Sagenes Einar. Den erfarne IT-mannen i Telenor ble raskt aktiv og engasjert i klubben.

-Jeg skulle ikke gjøre noen ting, men så gikk det ikke så lang tid før jeg var lagleder i fotball og innebandy, sier Einar lattermildt.

Plutselig var han medlem i hovedstyret.

Nå har Einar vært styreleder i tolv lange år. Han er også instruktør for både fotballforbundet og idrettsforbundet.

Tatt av kjærligheten

Einar Eriksen er gift og bor på Bjølsen. Tobarnsfaren er opprinnelig fra Selstad.

-Det er ei lita bygd 14 mil unna Bodø, forklarer Einar.

Da han i 1983 skulle besøke Oslo i ett år, traff han kjærligheten og ble værende i hovedstaden. Først bodde familien på Torshov fram til 1999, og så flyttet den videre til Bjølsen.

Sønnen til Einar skal ha takk for at faren endte opp i klubben. Å se den da seks år unge guttungen på trening, startet Sagene-eventyret for familiefaren.

Man kan spørre seg hvor mange timer Einar har i døgnet. Som styreleder har han en rekke ulike arbeidsoppgaver. Det blir mange møter, kurs, dialog med bydelen og idrettskretsen. Han er glad for å være omringet av gode folk.

-Vi er avhengig av en bøtte med frivillige folk for å få alt til å gå rundt, sier Einar. Han roser alle han samarbeider med. Han er full av lovord om de frivillige som stiller opp for klubben. En stor gjeng med stjerner i striper gjør alt for at klubben skal ha med «flest mulig, lengst mulig».

Styrelederen er opptatt av at ingen aktiviteter skal favoriseres. Han sier bestemt at for eksempel fotball ikke skal prioriteres foran innebandy. Sagene IF skal gi tilbud som flest mulig i bydelen kan delta på.

Man skal kunne velge det man vil.

Kunst av Mette Giæver. Maleriet henger på klubbhuset.

Ønsker nye velkommen

Einar forteller at det morsomste han vet, er når han får møte barn og unge som kommer til fotballskolen. Han synes det er gøy å ønske nye folk velkommen. 60-åringen forteller ivrig om hvordan det er å se nye spillere bli etablert og få nye lag på plass.

På fotballskolen får barna seks uker med gratis trening. Deretter blir gjengen delt inn i lag med spillere fra mange skoler i området. Barn og unge samles fra skoler som Bjølsen, Sagene, Fernanda Nissen, Tåsen, Lilleborg og Nordpolen.

Einar har mange fine minner med klubben. Han trekker spesielt fram klubbhuset på Voldsløkka, der medlemmene endelig kunne samles. Stort var det også da klubben fylte 100 år i 2021. Jubileet ble feiret etter koronapandemien.

Styrelederen blir også rørt av å tenke på alle gangene skøytebanen fylles opp av glade barn og voksne på isen. «Etter skoletid» er en ordning som må nevnes. Her kan barna delta på blant annet matkurs, sykurs, kanonball, brettspill og leksehjelp.

De samarbeider med aktivitetsskoler i bydelen. Tilbudet er gratis.

Spleis for klubben

I fjor fikk klubben besøk av statsministeren. Nylig var kulturministeren innom på klubbhuset. Da mottok Sagene IF nær 2 millioner kroner.

Sagene fikk mest av alle Oslo-lagene. Pengene kom fra en ekstrapott som skal sikre barn mellom 6 og 19 år mulighet til å drive med idrett. Klubben får også tippemidler gjennom Grasrotandelen. Alt dette kommer godt med.

Kulturministeren uttalte at «denne ekstrainnsatsen treffer der det trengs, er viktig og nytter. Sagene IF vet jeg at har inkludert mange flere barn og hindret frafall med hjelp av ekstrainnsatsen.»

Tidligere i høst annonserte styret at klubben står i fare for å gå konkurs. Da kastet mange seg rundt for å redde Sagene IF. Det ble opprettet tre «Spleis», og innsamlingene fikk inn 550.000 kroner.

Heiarop og støtteerklæringer kom fra folk i hele hovedstaden. Hasle-Løren IL, Snarøya Sportsklubb, Ready og Wam-Kam FK hjalp til med flere tusen kroner hver.

I Haugerud IF ble det solgt kaker for 2.500 kroner, og inntektene gikk til Sagene IF. All denne støtten var veldig rørende. Det ble tydelig at Oslo trenger denne klubben.

«Flest mulig, lengst mulig» Bilde som henger på klubbhuset.

Klubb med hjerterom

Einar har et stort Sagene-hjerte. Og der det er hjerterom, er det husrom. Sagene har hjerterom for alle. Denne klubben jobber virkelig for at alle skal med. Samfunnet trenger at det bevilges mer penger til barneidretten i årene som kommer.

Sagene har hatt mange engasjerte medlemmer og frivillige gjennom årenes løp. Noen av medlemmene har utmerket seg og fått tittelen «æresmedlem». De som har fått det, har gjort noe ekstraordinært, vært lenge i klubben eller gjort noe for nærmiljøet.

I dag er det 32 æresmedlemmer i Sagene. Det ene æresmedlemmet var styreleder i imponerende 30 år.

Klubben har også en pris som kalles Stjerner i striper-prisen. Den gir oppmerksomhet til noen som har gjort en ekstra god innsats. Én ting er sikkert; i Sagene er det ikke mangel på folk som fortjener en oppmerksomhet.

Her er alle stjerner.

En vinterdag på Voldsløkka is-og landhockeybane

Aktiviteter for alle

Sagene IF har i dag omkring 3.100 medlemmer. Her kan man delta på mange ulike aktiviteter som allidrett, fotball, innebandy, håndball, bryting, judo, bandy, rugby, landhockey, tennis, turn og dans, sykkel, rumpeldunk, sjakk og dart.

Rollespill er det nyeste tilbudet.

På Voldsløkka er det folksomt hele året rundt. Store og små samles sommer som vinter. I vinterhalvåret har Voldsløkka hovedstadens fineste samlingspunkt på skøytebanen. Man kan til og med delta på skøytedisco.

Styrelederen til Sagene har ikke deltatt på skøytedisco, men han skal snart starte med gå-fotball. Det er en ny aktivitet i klubben.

-Du har ikke lov til å springe, du må gå, og sentre til folk, forteller Einar. Han legger til at det sosiale på klubbhuset etterpå er like viktig.

I ekte Sagene-stil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *